Taller: L’ús del soroll i l’error digital a la construcció musical. L’inusual com a font d’inspiració

imagen9

 

En aquest taller es profunditzarà en tècniques i estratègies conceptuals i creatives per a treballar amb materials sonors inusuals, moltes vegades considerats com a residus sonors.

Dirigit a: Artistes de disciplines afins a l’art sonor, música experimental, músics amateurs, realitzadors audiovisuals i públic en general que vulguis endinsar-se en l’ús creatiu del soroll per a les seves produccions musicals.

Dates: Dimarts 13 i dijous 15 d’octubre 2015

Horaris: de 19?h a 21.30?h

Lloc: Hangar. Antigues oficines.

Matrícula: GRATUÏTA amb inscripció prèvia enviant un email a rogerdelahaye@hotmail.com

Requisits: Coneixements amb l’ús d’algun DAW (digital audio workstation).

Part del programa d’activitats paral·leles del Màster en Investigació i Experimentació de Disseny.

Continguts:

Ús d’ambients/ acusmàtica ***
Estructures rítmiques repetitives però desparellades, el cervell uneix tot i se li dóna un sentit al loop.
L’editor d’audio per a crear barreges artificials, el normalitzador com a generador de ritme.
Utilitzar els instruments electrònics des d’una altra òptica.
Les eines de midi com el convert harmony o ryhythm to midi.
Glitch, microsound, ambient, abstract, minimal.
Ús del sampler per a crear instruments únics a través de l’única nota a través del teclat.
Guia d’equips per a utilitzar aquests conceptes.
Ús dels time strechch per a re síntesi i després per a estructurar a través del bpm matching.
Tot soroll és música.
Copyleft, loops i samples, llibreries free i no free.
Grabador digital en mode loop, minidisc o dat.
Menció al sysex i l’apertura de possibilitats.
Circuit bending i databending.
Breu enfocament dels tipus de síntesi i generació de sorolls:
Sample based, sostractiva, aditiva, fm, granular, virtual analog, collage concrete.
Pols repetitiu però asimètric.
Discografia útil.
Classificació dels sorolls/sons de Pierre Henry. Tot és música. Obliques strategies.
Amplificar silencis, ground noise, static, soroll de línia.
El normalitzer com amplificador/desvetlador i generador de ritme.
El tall, fragment micro, el drone, la nota sostinguda.
L’estratègia iterativa/ resampling del resampling del resampling…ad infinitum.
El telèfon de contacte com a microscopi sonic.

Sobre el docent: ROGER DELAHAYE

Multintrumentista, compositor, productor, sound designer i DJ.
Durant els 90’s va liderar la banda shoegaze i dream-pop GIRADIOSES, amb la que va editar 3 discos, amb la participació i producció de Daniel Melero.
A partir del 2003 inicia OLGA juntament amb la Flor Zavadivker, un projecte de pop electrònic i folktrònic que ha editat fins avui dos discos i numerosos compilats a Xile, França i Japò!. Al 2010 viatjè amb l’OLGA a Suècia en una gira de dos mesos tocant en viu música per a la companyia de dança contemporània NorrDans, en l’espectacle “Lyckliga i alla sina dagar”.
Acabada la gira, OLGA es despedeix del pais escandinau amb un show al festival de músiques del món “Urrkult”. A l’octubre de 2012 apareix Gracias Tonales! Amb convidats com aviera Mena y Gaby Lucena (Miranda!)
Simultàniament treballa amb dos projectes de cort electrònic i experimental: POLTAMENTO, el seu alter ego computaritzat, ambient i abstracte, amb el que ha editat a través de bandcamp i netlabels.

Discografía:

GIRADIOSES
 GIRADIOSES – DORMITORIO (1995) / Nahuelito Records
 GIRADIOSES – HI FIESTA (1999) / Nahuelito Records
 GIRADIOSES – INICIACION MUSICAL (2000) / Indice Virgen

OLGA
 OLGA – MANTENIMIENTO (2003) / CDR
 OLGA – FLORA Y FAUNA (2007) Indice Virgen (Argentina)
 OLGA – FLORA Y FAUNA (2008) P-Vine Records, (Japón)
 OLGA – GRACIAS TONALES! (2012)/Digital

En compilados internacionales:
– I Love Machine, BeauBrun (2006, Francia)
– Neurotyka Records Vol.2 (2008, Chile)
– BlueSongs Compilation (2008, P-Vine, Japón)
– Cookie Scene Mag (2009, Japón)
TELESCUELA TECNICA
 TELESCUELA TECNICA – ASCII’d JAZZ (2012, Microediciones Fuga, Discos Fuga)
 TELESCUELA TECNICA – NO WALKMAN NO CRY (2013, cd Independiente)

POLTAMENTO
(En Bandcamp)
 POLTAMENTO – QUIQUIQUI
 POLTAMENTO – GLITCHED VUVUZELA
 POLTAMENTO – SAMANTHA SWING
 POLTAMENTO – RIPIENI
 POLTAMENTO – RUINA IMPERII ROMANI
 POLTAMENTO – 12 IMPROMPTUS FOR DAW
 POLTAMENTO – TENONDEPE EP.
 POLTAMENTO – RADIANCIA Y APLOMO
 POLTAMENTO – MUSIC OUTLET

NETLABELS
 POLTAMENTO – BREAKY GLITCH (PENCILBOY RECORDS)
 POLTAMENTO – SOUND DATA PHANTASMATA (Microediciones FUGA fm007)
 POLTAMENTO – NOISY TROPICALIA (PENCILBOY RECORDS)

WEB
https://poltamento.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/m-o-m-a-2
http://www.facebook.com/musicofmodernanc…
http://soundcloud.com/olgamusic
http://soundcloud.com/poltamento
http://www.olgasongs.bandcamp.com
http://pencilboyrecords.com/artists/poltmento/

Us de cookies: Utilitzem cookies en aquest lloc web per millorar la usabilitat de usuaris. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies