Una exposició de mirar d’Enric Farrés

Enric Farrés

Construcció

Una exposició de mirar” és una exposició individual d’Enric Farrés Duran en la que es presenta un manuscrit inèdit de l’escriptor Josep Pla.

La mostra proposa un repte sobre el significat d’allò que veiem. El títol ret homenatge als títols amb què Hans-Peter Feldmann anomena les seves propostes. Això confirma el que podria semblar evident, que els espais expositius són espais d’autoritat que es regeixen per una sèrie de convencions que assenyalen que allò que s’hi exposa és art, i que la presentació de les obres perquè el públic les observi implica la seva legitimació com a tals.

Enric Farrés Duran compta ja amb un vast nombre de projectes sobre les espatlles, molts dels quals es poden consultar al centre de documentació, on s’obre la vista (o potser es tanca). En qualsevol cas, és un dels espais claus per endinsar-se dins l’univers de l’artista. En aquest espai ha concebut una intervenció específica que subverteix la seva funcionalitat, alhora que adreça l’atenció del visitant a la selecció de documentació videogràfica i les publicacions que acompanyen els projectes més destacats de l’artista.

L’exploració del revers d’allò que ens és conegut és un dels eixos que vertebrarà aquest projecte en el qual, Enric Farrés Duran, s’apropia de dispositius expositius associats a autors de renom (com els arquitectes Richard Meier i Lina Bo Bardi) i ens convida a mirar-los d’una altra manera, amb la finalitat última d’analitzar i qüestionar els mecanismes que atorguen valor al fet artístic.

A “Una exposició de mirar” res és el que sembla. En ocasió del centenari del Museu d’Art Jaume Morera, l’artista ha concebut una nova obra a partir de l’arxiu documental de Leandre Cristòfol. Juntament amb Joana Llauradó, realitzarà un projecte específic amb la col·lecció del museu, produït per la Fundació Sorigué.

Des del Taller de Construcció d’Hangar s’han produït 4 còpies de la peça de la dissenyadora Lina Bo Bardi. Quatre peces, peanyes de formigó, fusta i vidre; construïdes a partir d’un encofrat de fusta i colades amb ciment blanc i arena de marbre. Posteriorment s’hi ha hagut de posar una estructura metàl·lica perquè la falca de fusta pogués fer la seva feina.

Aquest és un projecte finançat pel Centre d’Art la Panera i que ha estat presentat a la seva sala d’exposicions.

Categories: Projectes Labs | Etiquetes: ,

Us de cookies: Utilitzem cookies en aquest lloc web per millorar la usabilitat de usuaris. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies